Mike Roelofs

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Website: http://www.mikeroelofs.com

hallo, ik ben Mike Roelofs.

Ik ben beroepsmuzikant en ik bespeel de piano. Ik geef concerten op verschillende podia in verschillende bezettingen. Het liefst houd ik me bezig met muziek waarbij er veel ruimte is voor improvisatie. Daarnaast geef ik pianoles aan beginners en gevorderden.

Improvisatie is voor mij een belangrijk deel van het lesgeven, zowel bij één op één pianolessen, klassikale lessen en workshops. Improviseren is zowel in een muzikale situatie als in een lessituatie interessant: reageren op wat er gebeurt, inspringen op de situatie zoals die zich op dat moment aandient.

Muziek maken is op ieder niveau een inspirerende ervaring en ik vind het belangrijk dat juist kinderen hier veel mee in aanraking komen om zich tot evenwichtige volwassenen te kunnen ontplooien. Uit veel wetenschappelijk onderzoek blijkt het positieve effect hiervan op de ontwikkeling van de jonge hersenen. Daarnaast is het van groot belang voor een evenwichtige maatschappij dat kinderen niet alleen gestimuleerd worden goed te presteren bij de cognitieve vakken zoals rekenen en taal, waar in het basisonderwijs zo de nadruk op wordt gelegd, maar dat ze daarnaast ook de ruimte krijgen om hun creativiteit te ontwikkelen. 

Ik draag hier met genoegen aan bij.

Mike Roelofs